JAROSLAV JIRÁŇ - Výroba lodí a plavidel, zámečnictví, kovovýrobaVěry Junkové 503, 530 03 Pardubice, tel.: +420 466 937 009, fax: +420 466 937 008, mob: +420 603 211 814, mail: jaroslav.jiran@tiscali.cz, web: www.jiran.cz

 

Motorová jachta IMCA 50                

Motorová jachta IMCA 50 je první společnou lodí z dílny Ing. Miloše Charváta a Jaroslava Jiráně a konstruktéra Ing. Vladimíra Balcara. Jedná se o luxusní motorovou výtlačnou loď, určenou pro vnitrozemské plavební cesty i pro plavbu po moři v oblasti „B“ s celkovým počtem osob 12, pro rodinnou rekreaci i charter, pro dlouhodobý pobyt na vodě.
Trup lodi z lehkých hliníkových slitin AlMg4,5Mn tvoří několikanásobně zalomený svařenec se soustavou žeber o vzdálenosti 400 mm a s obšívkou tl. 5 mm. Loď je vodovzdornými přepážkami dělena do 3 sektorů. V široké přídi je majitelská kajuta se samostatným WC s umyvadlem, směrem k zádi potom plně vybavená kuchyň a jídelna lehce přeměnitelná na ložnici, ve středové části je nad strojovnou umístěn salon s kormidelnou, jehož součástí je kormidelní stanoviště s mapovým stolkem, křeslo kormidelníka, kožená sedací souprava (elektricky rozložitelná na dvě další lůžka) a barový pult. Zasklení salonu je provedeno izolačními dvojskly s bezpečnostní úpravou Connex. Směrem do zadní části jsou na bocích lodi dvě sociální zařízení s elektrickými klozety, sprchovými kouty a umyvadly, v zadní části pak dvě prostorné kajuty pro hosty s pohodlnými dvojlůžky, závěsnými skříňkami a rohovou skříní na šaty. Nad těmito kajutami je prostorný, teakem obložený kokpit pro venkovní pobyt s druhou kormidelní pozicí. Kokpit a salon spojují hliníkové otočné a posuvné dveře.
 

 

Základní technické údaje

Největší délka: Lmax = 15,60 m Největší šířka: Bmax= 4,60 m
Boční výška: H = 2,65 m  Ponor :  T = 0,75 m 
Výtlak:  D =  13 t  Výkon motoru:   P = 130 HP 
Pitná voda: nádrže 2x1000l  Zásoba paliva:  2 x 1500 l

Strojovna je umístěna uprostřed lodě pod podlahou salonu. Přístup do ní je buď vzduchotěsným poklopem přímo ze salonu, nebo obdobným z chodby mezi toaletami. Strojovna svou velikostí dovoluje instalaci dvou objemných nádrží na naftu, pitnou vodu, odpadní vody (500l), motoru i dalších agregátů – generátoru, přídavného topení, klimatizace, instalačních předmětů apod. Veškeré povrchy strojovny jsou obloženy protihlukovou a protivibrační izolací.

 O jachtě se dozvíte více na www.imcaboats.cz

 

                            

Provozováno CMS / E-shop (c)2020 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies