JAROSLAV JIRÁŇ - Výroba lodí a plavidel, zámečnictví, kovovýrobaVěry Junkové 503, 530 03 Pardubice, tel.: +420 466 937 009, fax: +420 466 937 008, mob: +420 603 211 814, mail: jaroslav.jiran@tiscali.cz, web: www.jiran.cz

Osobní motorová loď řady „ PIONÝR II „

Osobní motorová loď (dále jen OML) řady „PIONÝR II.“ je určena pro provoz osobní koncesované lodní dopravy na uzavřené vodní ploše. Provoz plavidla se předpokládá pouze při plusových teplotách.
Loď je dvou palubová se zvýšenou přídí a zádí. Dolní paluba je uzavřená, horní je volná vyhlídková. Těleso lodi je rozděleno pěti přepážkami na šest vodotěsných prostorů.
Pohon plavidla je řešen pomocí asynchronního elektromotoru o výkonu 55 kW. Jako zdroj energie pro hlavní pohon slouží blok olověných akumulátorů o kapacitě 980 Ah a napětí 300V DC umístěných v podpalubí plavidla. Přenos výkonu el. motoru je přes hřídelové vedení a lodní šroub. Dobíjení trakčních baterií je prováděno nabíjecí stanicí umístěnou na břehu v přístavišti plavidla. Plavidlo je plně vybaveno v souladu s předpisy ČS Lloydu pro provoz osobních plavidel. Základní vnitřní interiér je obložen dřevenými palubkami opatřených příslušným nátěrem. 200 přepravovaných osob je možno usadit na hlavní uzavřené palubě na dřevěných lavicích u stolů. Na horní otevřené palubě pak na lavicích v provedení „ tahokov „
Vlastní vybavení interiéru je prováděno na základě požadavku provozovatele plavidla.
Plavidlo je vybaveno kompletním sociálním vybavením s bezbariérovým přístupem rozděleným pro muže, ženy a osoby na invalidním vozíku.

Základní technické údaje

Největší délka: Lmax = 25,00 m Největší šířka: Bmax= 6,20 m
Boční výška: H = 1,90 m  Ponor T:  T = 1,15 m 
Největší výška:  Hmax = 6,65 m  Výkon motoru:   P = 55 kW 
Otáčky motoru: n = 735 ot/min     

Ovládaní plavidla je řízeno z centrálního stanoviště v kormidelně přes řídící a kontrolní počítačový systém, kormidelní pohon pomocí ručního hydraulického systému. 

 

      

    

Provozováno CMS / E-shop (c)2020 Czechproduct.cz s.r.o. | WebCare | Mapa webu | Cookies